KOESTER WAT MOOI IS AAN JE INNERLIJKE ZELF.
PSYCHOSOCIALE THERAPIE EN LEVENSVRAGEN

DOEL VAN DE GESPREKKEN IS OM VANUIT EEN RUSTIG WETEN ACHTEROM TE KUNNEN KIJKEN EN VOORAL MET ZELFVERTROUWEN NAAR DE TOEKOMST.


Therapie

Er zit je iets in de weg dat jou belemmert om je tevreden en blij te kunnen voelen. Je bent verdrietig of gefrustreerd. Je voelt je angstig of somber en leeg. Je krijgt geen grip op een gewenste verandering, hoezeer je ook je best doet. Misschien zit je vast aan een bepaalde manier van denken, voelen en doen. Gepieker daarover ondermijnt je stemming en je zelfvertrouwen. Bij Bureau Werkelijk kun je hiervoor psychosociale therapie volgen in Leeuwarden. We maken daarbij gebruik van een analyse van jouw levensloop en van de ontwikkelingspsychologie. 

Je ontdekt dat je jouw geschiedenis in een ander perspectief kunt zien. Denk bijvoorbeeld aan overtuigingen of aan overlevingsstrategieën die we al meedragen sinds onze jeugd. Die kunnen heel bepalend zijn en zitten een oplossing in de weg. Het is mooi om daarbij stil te staan en te ontdekken dat je kunt veranderen. Jezelf beter leren begrijpen, maakt je veel wijzer om evenwichtig te kunnen functioneren. 


Je kunt terecht met klachten en vragen rondom:

Identiteit, somberheid en depressie, eenzaamheid, gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, hardnekkige gedachten en gevoelens, perfectionisme, piekeren, problemen met grenzen stellen en keuzes maken.


Relaties/sociale angst, verlegenheid, moeite met contact maken, bindingsangst- of verlatingsangst, presentatieangst, assertiviteitsproblemen, vertrouwen geven en aannemen, slechte relaties/collega’s of met leeftijdsgenoten, pesten.


Gezinsproblemen, hechting, de band met je ouders losser maken, bewust afstand kunnen/willen nemen van je ouders, ruzies en patronen waarvan je los wilt komen, omgaan met ziekte van ouders, broer(tjes) of zus(jes).


Fysieke problemen, stressklachten, niet goed kunnen slapen, huilbuien, blozen, gespannen zijn, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid.


Maatschappelijke thema’s, discriminatie, maatschappelijke angst/spanning, vooroordelen, toekomst van leven en werk. 


AANMELDEN KAN VIA E-MAIL INFO@BUREAUWERKELIJK.NL OF TELEFONISCH 06 380 20 801.Counseling 

Counseling is te vergelijken met wat een psychotherapeut doet, maar is laagdrempeliger, duurt minder lang en richt zich niet op psychische stoornissen of psychiatrische aandoeningen. Bij counseling gaat het om een tijdelijke psychische en/of sociale en fysieke disbalans van de gezonde mens. Bureau Werkelijk stelt geen diagnose, maar onderkent wel klachten die een meer specialistische behandeling nodig hebben.


Psychosociale klachten

Psychosociale klachten kunnen betrekking hebben op psychische, sociale en fysieke klachten. En ook maatschappelijke thema’s kunnen ons te veel bezighouden.  


Bij Bureau Werkelijk worden psychosociale klachten en levensvragen behandeld met counseling. Het uitgangspunt daarbij is dat er niet alleen naar de belemmering of klacht wordt gekeken, maar naar de persoon als geheel. Deze benadering bestaat uit het leren ombuigen van nare emoties in positieve gevoelens en gedachten. We kijken eerst achterom naar al het goede wat verborgen is gebleven en hoe dat kon gebeuren. Als dat een plekje heeft kunnen we vooruitkijken en tot ontwikkeling brengen wat bij jou hoort. De positieve psychologie vormt hierbij ook een leidraad.In de praktijk betekent dat het vooral gaat over aandacht, empathisch luisteren naar jouw verhaal en onvoorwaardelijke acceptatie van je gevoelens en gedachten die we tegenkomen. Veiligheid, warmte en je geborgen voelen tijdens de sessies zijn voorwaarde om te kunnen veranderen.


Vergoedingen 

Een psychosociaal counselingstraject wordt door de meeste ziektekostenverzekeraars gedeeltelijk vergoed als je aanvullend verzekerd bent. 

Kijk hier voor een overzicht van zorgverzekeraars en de vergoedingsmogelijkheden.LEES OOK


THERAPIE & COUNSELING - DE PSYCHOLOGIE VAN EEN WIJS LEVEN >


HET VERSCHIL TUSSEN THERAPIE EN COACHING >


Hier kun je je aanmelden of meer informatie vragen. Je mag ook bellen met 06 380 20 801

of mailen naar info@bureauwerkelijk.nl. Hoe dan ook, ik reageer zo snel mogelijk.