HULP BIJ WERKGERELATEERDE KLACHTEN
Bij werkgerelateerde klachten is er sprake van een psychische disbalans in wat je aankan en wat er van je wordt gevraagd. Als dat te lang aanhoudt ga je psychische klachten ontwikkelen en ondermijnt het je loopbaanperspectief. En dat hoeft niet nodig te zijn.
Wat wordt er onder psychosociale arbeidsbelasting verstaan?
• Er is sprake van een continu te hoge werkdruk, je vindt het lastig om je grenzen aan te geven.
• Er heerst een angstcultuur op je werk en je bent bang voor represailles.
• Eenzaamheid vanwege thuiswerken.
• Overvraagd worden in je functie, je durft geen stapje terug te doen.
• Pesterijen en discriminatie, zoals uitsluiting, agressie verbaal of fysiek, seksuele intimidatie (zie 'pesten op het werk).
• Moeite met bijhouden van veranderingen.
• De collegiale verhoudingen zijn verstoord.
• Je kunt je niet verder ontplooien, de promotie vervalt, er zijn geen nieuwe uitdagingen.
___________
Het zijn gemene valkuilen waarin je terecht komt. Uitstellen leidt heel vaak tot psychische, sociale en fysieke schade. De hormoonbalans raakt ernstig verstoord en dit blijft zolang de oorzaak van de disbalans en de daaruit voortvloeiende stress niet wordt aangepakt. En dat heeft een enorme impact op onze gezondheid en welbevinden. Een burn-out en een depressie zijn dan dikwijls het gevolg. Het gaat om verlies van houvast en dat voelt onveilig en geeft disbalans.
THERAPIE EN/OF COACHING
Als je genoemde klachten herkent, schaam jij je misschien om dit bespreekbaar te maken of te delen met je leidinggevende of collega’s. Misschien durf je het ook in de privé omgeving niet te delen. Maar jij bent niet de schuld van, of verantwoordelijk voor de gebeurtenissen en klachten die je ondervindt!
Bij Bureau Werkelijk wordt zonder oordeel geluisterd naar je verhaal, je wordt serieus genomen en er is ruimte voor begrip. Vervolgens kijken we naar hoe we jouw eigenwaarde, energie en plezier herstellen.
Dit doen we ook aan de hand van jouw levensloop, want wie ben jij, wat wil jij en wat past? Hoe kun jij assertiever worden en jezelf beter leren beschermen?
Hoe kun jij assertiever worden en jezelf beter leren beschermen? Het gaat om het aanleren van positieve coping/overlevingsmechanismen, die jouw weerbaarheid herstellen.
___________
Therapie wordt door de meeste ziektekostenverzekeraars gedeeltelijk vergoed als je aanvullend verzekerd bent.
Kijk hier voor een overzicht van zorgverzekeraars en de vergoedingsmogelijkheden.
Hier kun je je aanmelden of meer informatie vragen. Je mag ook bellen met 06 380 20 801
of mailen naar info@bureauwerkelijk.nl. Hoe dan ook, ik reageer zo snel mogelijk.
Mogelijk is er een wachtlijst van twee tot vier weken tussen je aanmelding en het eerste oriënterend gesprek.