WORD EFFECTIEVER IN JE LEVEN, WERK EN RELATIES
Coaching en training in persoonlijke effectiviteit die je verder brengt.

COACHING EN TRAINING IN PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT IS

WERKEN AAN JE PERSOONLIJKE EN PROFESSIONELE ONTWIKKELING.


Trainingen en coachtrajecten voor individuen en organisaties.

Ook geeft Bureau Werkelijk groepstrainingen op locatie.

Vraag naar de mogelijkheden.


Eigenwaarde is een begrip dat samenhangt met durven doen. Dat hebben we nodig om goed en evenwichtig te functioneren. Maar dit is niet een vanzelfsprekendheid, want we nemen ook onze levensgeschiedenis mee. Tijdens je opvoeding of school kreeg je normen en waarden en overtuigingen mee. Daar leerde je als kind vanzelfsprekend mee om te gaan en op te anticiperen, want je gelukkig en geborgen voelen is nu eenmaal een levensdoel. Toch blijkt dit voelen, denken en doen niet altijd effectief in je huidige leven én werk. Dat heeft invloed op je functioneren, relaties, collega’s, leidinggevende en beoordeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 'Ik moet hard werken om waardering te krijgen' of 'ik heb nu eenmaal geen overwicht op anderen'. Jammer! Zelfs verdrietig! Want het staat jouw verdere ontwikkeling in de weg. Dat is niet nodig.


Wanneer jij je vaker dan je lief is onbegrepen, verontwaardigd en niet gewaardeerd voelt in bepaalde situaties is deze individuele coaching of groepstraining voor jou van toepassing. Het kan ook gaan over je kwetsbaar voelen of om gepest worden op de werkvloer. Dat kan echt anders.

Om je verder of sterker te ontwikkelen is het belangrijk om keuzes en doelen te realiseren, die passen bij jouw persoonlijkheid (werk)omgeving. Dat kun je leren. Door je bewust te worden van wat je wel kunt. Daardoor maak je keuzes die beter bij jouw gevoel en persoonlijkheid passen. Je bent minder kwetsbaar.

Continu gelukkig zijn is een utopie, maar door zelfbewustzijn wijze besluiten kunnen maken, geven wel een heel goed gevoel.Doel van de coaching of training is het beste van jezelf en de ander naar boven halen. Je hebt een leervraag, want je ervaart in je leven, werk en je relaties, steeds dezelfde valkuil. Maar hoe leer je daar niet steeds weer in te tuimelen, of het je te veel aan te trekken en je kwetsbaar blijven voelen? Tijdens dit traject, oefenen we veel samen en je krijgt opdrachten mee. Bureau Werkelijk leert je hoe dat doet. Relativering, humor en zelfreflectie en bewustwording staan centraal tijdens deze training. Niets menselijks is ons vreemd, alles kan en mag er zijn en wordt in een veilige sfeer gedeeld.


De positieve psychologie

De nadruk ligt op positief waarderen van jezelf en anderen. Leefplezier ervaren en je tevreden voelen ontstaat meestal niet toevallig, maar door het herkennen en gebruiken van mogelijkheden die je kunt ontwikkelen.


Wat kun je leren van een individuele coaching of groepstraining?

•  Je leert je kwaliteiten en natuurlijke talent kennen. 

•  Je leert stress en weerstand om te buigen naar uitdagingen.

•  Je leert jouw communicatiestijl.

•  Je leert voor je mening uit te komen.

•  Je leert onderhandelen.

•  Je leert keuzes maken, die bij jouw persoonlijkheid passen.

•  Je kunt evenwichtig omgaan met meningsverschillen.

•  Je leert hoe je overkomt op anderen, hoe jij je invloed verbetert.

•  We besteden aandacht aan hoe de hersenen en het geheugen een rol spelen bij
aanleren van stress en hoe je dit positief leert te beïnvloeden.


Afhankelijk van het doel van de coaching of training kunnen we de nadruk op specifieke onderdelen leggen. Bij uitstek ook voor organisaties die een individuele coaching of een groeps-/teamtraining wil aanbieden aan haar werknemers. Vraag naar de mogelijkheden op maat.


Informeer hier naar de mogelijkheden.


CURSISTEN OVER DE TRAINING:


Janneke zorgde ervoor dat ik iedereen kon vertrouwen en ook respecteren. Ik durfde daardoor goed mezelf te zijn en met mijn leerpunten te oefenen.


Op de training Persoonlijke Effectiviteit bij de FNV heb ik Janneke ervaren als een zeer krachtige, betrokken, overtuigende vrouw, die elke bijeenkomst weer met evenveel inzet kan leiden. Ik ben heel blij dat ik deze training gedaan heb, het heeft mij meer inzicht in mijzelf gegeven, alsmede handvatten om te kijken hoe ik mijn leven vorm wil en kan geven.


Er werd goed naar mij geluisterd, ik heb daardoor het zelfvertrouwen gekregen dat mijn mening ertoe doet.


De organisatie zal merken dat ik me zal blijven ontwikkelen. Janneke is positief, betrokken en deskundig, waardoor er een veilige sfeer was in de groep.


Ik kan in verschillende situaties veel beter voor mezelf op te komen.


Ik zie nu in dat opkomen voor mezelf niet ten nadele is van een ander. Het gaat erom hoe ik mezelf en de ander durf te waarderen.


Het was een training waar ik wat aan heb gehad voor mijn verdere ontwikkeling, zowel in mijn werk als privé.


Bekend raken met zelfreflectie sprak me zo aan omdat ik hier eerder niet bewust bij stil stond. Het helpt me in de communicatie met anderen en om mijn doelen te bereiken.


Ik ben me veel bewuster geworden van mijn omgeving en hoe ik daarop een positieve invloed kan uitoefenen.


De lesstof werd helder overgebracht. Samen oefenen was een fijne ervaring, ik kreeg positieve feedback en durfde daardoor ook kwetsbaar te zijn.


TRAININGEN, LEZING OF LES


Bureau Werkelijk geeft trainingen, cursussen en lezingen voor groepen. Op locatie of bij Bureau Werkelijk zelf.

Informeer naar de mogelijkheden.


Thema's:
• Persoonlijke Effectiviteit
• Werken met je Ik-grens  
• Verandermanagement in organisaties
• en onderwerpen in overleg

Hier kun je je aanmelden of meer informatie vragen. Je mag ook bellen met 06 380 20 801

of mailen naar info@bureauwerkelijk.nl. Hoe dan ook, ik reageer zo snel mogelijk.