WERKEN MET JE IK-GRENS

Heb jij moeite om een ander iets te weigeren? Zit jouw loyaliteit je soms teveel in de weg, is achter je eigen keuze blijven staan een probleem? Ben je te uitnodigend of vind je het juist moeilijk om iemand dichtbij te laten komen? Wat betekent dit voor je en hoe kun je dit veranderen?

Tijdens deze situaties ben je teveel bezig met hoe je het zult aanpakken en ga je voorbij aan wat je zelf wilt. Het voelt alsof je achter de feiten aanloopt en onvoldoende grip hebt op je eigen gevoelens, gedrag en keuzes die jij wilt maken. 
In deze training leer jij op een niet-oordelende manier om te gaan met gevoelens en emoties van jezelf en de ander. Je raakt vertrouwd met de verschillende functies van je ik-grens en welke positieve invloed dit heeft voor jezelf en voor anderen. 

WAAROM TRAINEN VAN JOUW IK-GRENS
De ik-grens heeft een belangrijke filterfunctie voor ons. Ze omvat onze identiteit en beschermt ons tegen invloeden van buitenaf die we liever niet toelaten. De ik-grens heeft een filterfunctie die ons gezond houdt.
Het vergt training om hierin een goede balans te vinden. Heel bewust in contact komen met jouw gevoelswereld is het uitgangspunt.

Als kind deden we dit als vanzelf, maar tijdens ons leven is deze vaardigheid dikwijls naar de achtergrond geraakt. Onze aangeleerde patronen, ervaringen en herinneringen kunnen (onbewust) verstorend werken of blokkeren. Je wordt je ervan bewust hoe je hiermee beter om kunt gaan. Na de training weet je hoe je kunt schakelen tussen jouw gevoelens, denken en doen. Daardoor ontstaan ruimte en inzicht voor jouw eigen verlangens en keuzes. En bevorder je jouw leefplezier en gezondheid.

Door het stellen van grenzen laat je weten wie je bent en wat je wilt. Dit verheldert de relatie met anderen, want grenzen verbinden.


PROGRAMMA EN METHODIEK TRAININGEN

Gedurende acht weken volg je een specifiek trainingsprogramma waarbij het trainen van je aandacht, door middel van mindfulnessoefeningen een belangrijke rol inneemt.


De training bestaat uit 7 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en 1 dagdeel. Je krijgt steeds een korte introductie van de theorie, we doen mindfulnessoefeningen en we delen ervaringen. 


Opbouw programma:

  1. inzicht in theorie 
  2. mindfulnessoefeningen bewustwording ik-grens
  3. cd en dagboekopdrachten
  4. onderlinge uitwisseling van ervaringen


Je traint je aandacht door dagelijkese visualisatieoefeningen via een luister CD. Daarmee raak jij je bewust van de diverse aandachtsgebieden van je ik-grens. Dit omvat  je innerlijke wereld, je rationele en cognitieve wereld en de omgang met de wereld van de ander. 

Zo zijn er tien verschillende uitgangsposities van je ik-grens waarmee je bewust kunt schakelen en tot weloverwogen keuzes kunt komen.

Deze SBAT ofwel Self Boundary Awareness Training geef ik onder supervisie van Nick Blaser, psychiater en psychotherapeut. Hij werkt vanuit een systemische en dialogische visie en heeft deze inzichtgevende en ik-versterkende methode ontwikkeld. Hij is oprichter van de School voor Grensbewustzijn, www.horizologie.ch


De masterclasses van Nick Blaser zijn voor professionals en zijn geaccrediteerd door de stichting SKB voor psychosociale en geestelijke gezondheidszorg.


VOOR WIE ZIJN DE TRAININGEN

Iedereen die zijn of haar ik-grens wil verkennen en versterken, of gewoon nieuwsgierig is. Groepen collega’s die deze ervaring gezamenlijk willen ondergaan. Een groep bestaat maximaal uit zes personen.


PRAKTISCHE INFORMATIE TRAININGEN

Op verzoek stellen we samen een cursusschema op. 

De trainingen of lezingen kunnen op locatie of bij Bureau Werkelijk zelf plaatsvinden.

Locatie: Zuidergrachtswal 2, 8933 AD Leeuwarden

Op 3 minuten lopen van parkeergarage De Klanderij en op 10 minuten lopen van het station Leeuwarden.


KOSTEN TRAININGEN

De training kost € 395,00 per persoon inclusief btw. Het volledige bedrag kan in termijnen worden voldaan, indien dit beter past. 


AANMELDEN / VERGOEDING TRAININGEN

Je kunt je aanmelden via info@bureauwerkelijk.nl of via het aanmeldformulierBij definitieve aanmelding vindt er een intakegesprek plaats om te horen wat je motivatie is.


Informeer bij jouw ziektekostenverzekeraar of je deze mindfulnesstraining (gedeeltelijk) vergoed krijgt. Ik sta geregistreerd bij de NFG en als registertherapeut bij RBCZ.


Je bent van harte welkom op deze avond en ik hoop op een enorm inspirerende, plezierige en heel leerzame tijd samen!MELD JE HIER AAN


TRAININGEN, LEZING OF LES


Bureau Werkelijk geeft trainingen, cursussen en lezingen voor groepen. Op locatie of bij Bureau Werkelijk zelf.

Informeer naar de mogelijkheden.


Thema's:
• Persoonlijke Effectiviteit
• Werken met je Ik-grens  
• Verandermanagement in organisaties
• en onderwerpen in overleg

Hier kun je je aanmelden of meer informatie vragen. Je mag ook bellen met 06 380 20 801
of mailen naar info@bureauwerkelijk.nl. Hoe dan ook, ik reageer zo snel mogelijk.
Mogelijk is er een wachtlijst van twee tot vier weken tussen je aanmelding en het eerste oriënterend gesprek.